Akuttandvård och annat hos tandläkare i Solna

Alla kan vi sköta våra tänder i vardagen även om vi inte har lust. Olyckor som skadar våra tänder däremot kräver ofta snabb hjälp från tandläkare i Solna

Det händer inte alla men det händer fler än man kanske tror. Har man otur eller är oförsiktig är det inte alltid möjligt att undvika tandskador. Trasiga tänder kan se ut på olika sätt, från minsta flisan till att flera tänder slås ut. Det alla tandskador har gemensamt är att de gör ont. Riktigt ont.

Två saker är viktiga om man skadat en eller flera tänder. Det ena är smärtlindring och det andra är snabb hjälp av en tandläkare. I vissa fall handlar det faktiskt om att kunna behålla en utslagen tand eller behöva ta bort rester och sätta dit ett implantat.

En tandläkare kan rädda situationen

Vare sig du ramlat eller snubblat eller blivit misshandlad är brådska av nöden. Har en tand ramlat ut men du har den fortfarande kvar? Bra. Ta då vara på den, i munnen eller möjligen i lite vätska, som mjölk. Sedan bokar du snabbt en tid hos din tandläkare. Har du tur kan tanden sättas tillbaka och växa fast igen.

Man vill ha förtroende och kompetens när man väljer tandläkare. Förtroende så att man kan lita på att tandläkaren gör rätt och kompetens så att man kan lita på att hen vet vad hen gör. En tandskada ska aldrig vänta utan behandlas så fort det bara går. Det tycker både du och din tandvårdsklinik.