Ekonomisk förvaltning – inget för nybörjaren

Att ha överblick över Ekonomisk förvaltning är för många en svår uppgift. Som tur är går det att överlåta det tunga lasset till en utomstående part, som ser till att allt blir gjort korrekt.

Någon gång i maj gick det upp för den stackars mannen att han tagit sig vatten över huvudet. Posten som ansvarig för bostadsrättsföreningens ekonomi var inte populär, och tystnaden hade varit lång när frågan om vem som kunde tänka sig ta över kom upp. Mer än en person sneglade på mannen från 5B, som aldrig erbjudit sig att ta något officiellt uppdrag för föreningen. Deras blickar brände honom i ansiktet, och till sist räckte han upp en skakig hand i luften, så att resten av de närvarande kunde andas ut. Till en början hade han inte tyckt att uppgiften var så komplicerad, men när det drog ihop sig till deklarationstider gled kontrollen ur hans händer.

Ta hjälp med ekonomisk förvaltning

Det började en dag när Skatteverket ringde upp och informerade att föreningens deklaration inte var komplett. Svetten började genast tränga fram vid mannens tinningar, och han mumlade att han skulle skicka in resterande uppgifter i kommande vecka. Han hade låtsats förstå vilka dokument kvinnan i luren pratade om, men hade egentligen ingen aning om vad som behövdes. Han rotade frenetiskt i skrivbordslådor och pärmar efter något som såg officiellt och lämpligt ut, men i slutändan fick han erkänna sig besegrad. Dagen efter ringde han upp en gammal lumparkompis som jobbade med ekonomisk förvaltning, och lyckligtvis kunde denne åta sig uppdraget. Läs mer om ekonomisk på denna hemsida: ekonomiskförvaltning.nu