En arbetsbänk på hjul är mycket praktisk

Ska du göra ett jobb bredvid en tung maskin kan du lätt flytta med dig en arbetsbänk på hjul dit. Du arbetar flexibelt och slipper bära saker fram och tillbaka och byter lätt arbetsställe.

Inom industri och verkstad förekommer det ofta ganska tuff hantering. Det kan vara tunga varor och bordet måste tåla både hög belastning och kemiska medel, oljor och smuts. Man måste välja en robust arbetsbänk, och då bör man ta till lite extra när det gäller den rekommenderade maxvikten, så att man inte riskerar olyckor. Ska varor förflyttas måste man tänka lite extra på ergonomin också.

Välj arbetsbänk med tanke på ergonomin

Den som jobbar vid arbetsbänken ska ha en bra arbetsmiljö, så att man inte skadar ryggen. Det finns modeller som är höj- och sänkbara, så att både korta och långa människor kan turas om att jobba vid samma bänk. En arbetsbänk på hjul är otroligt praktisk för att man inte ska behöva lyfta saker och bära dem runt när man arbetar på flera olika platser i fabriken.

En arbetsbänk på hjul ska ha en tålig yta, så att den också är lätt att torka av och hålla ren. Man kan ofta välja tillbehör att komplettera sin arbetsbänk med, så välj en modell som passar för dina behov. Bland det viktigaste är att arbetsytan är stor nog, så att man får plats att göra alla moment som behövs och att man får plats med sina saker. Då slipper man onödiga lyft och arbetar effektivt.