Skyltar – för dig som vill synas i Göteborg

Du som vill ha ut ett budskap i Göteborg ska fundera på att sätta upp tydliga skyltar. Särskilt om budskapet är: Här är min butik, välkommen in och handla!

Om du har ett budskap ska du självklart se till att det syns. För tillfälliga budskap kan det passa med till exempel affischer eller banderoller. Men om budskapet är mer permanent är det bäst att satsa på en rejäl skylt. Särskilt du som vill visa var du finns och till exempel locka kunder till din butik, gör klokt i att sätta upp en skylt på fasaden.

Du kan välja mellan en skylt som sitter dikt an mot väggen, eller en som sticker ut. Skyltens utformning påverkar hur väl och från vilka håll ditt budskap syns. Ta en promenad i ditt lokala kvarter och tänk på hur skyltarna sitter och hur de ser ut. Kanske kan du hitta bra inspiration?

Skyltar förmedlar budskap men kan kräva belysning

När du ska beställa skyltar i Göteborg bör du självklart göra det från ett företag som levererar just den typ av skylt du vill ha. Det är exempelvis mindre lyckat att vända sig till någon som tillverkar trafikskyltar om det är butiksskyltar som står på din önskelista. Det kan också finnas anledning att fundera över om belysningen ingår i skylten eller ej.

En skylt utan intern belysning kommer behövas lysas upp med lampor utifrån på något sätt, om du vill att den ska vara synlig även när det är mörkt ute. Neonskyltar behöver till exempel ingen yttre belysning, medan vanliga skyltar behöver det. Om det är nödvändigt eller ej beror på vilken typ av verksamhet du bedriver och hur synlig du vill vara. Ta reda på mer om skyltar på denna sida: skyltargöteborg.se