Hundfoder för din hunds bästa

För din hunds välmående så behöver du ett bra hundfoder. Något som lämpar sig för din hund, efter storlek och vilken aktivitet den har. Det finns att få tag på.

Valet av rätt foder till ens fyrbenta vän är inte alltid så enkelt. Det finns så mycket att välja bland på marknaden. En del gör det alldeles för svårt för sig och letar alldeles för mycket, trots att det kan finnas ett bra hundfoder närmare än man tror.

Du behöver ett hundfoder som passar för just din hund. Sådant som hur aktiv den är, hur gammal den är och även hur stor hunden är kan spela roll. Det handlar om hur mycket energi och fett det är i fodret, men även hur stora bitarna ska vara. En mindre hund bör ha mindre bitar, medan en större hund får större.

Vilket hundfoder väljer du?

Det är inte bara att det finns hundratals olika märken och innehåll i de olika påsarna. De finns även olika typer av foder. En bra bas är att ha ett bra torrfoder som fyller näringsbehoven för din hund. Sen kan du berika den lite mer genom att lägga till både grönsaker och kött.

Bra hundmat gör livet lite bättre för din fyrbente vän. Den kommer att orka mer och ha en bättre pälskvalitet. Dessutom kommer vovven att längta efter maten varenda dag. Det finns att köpa där ute, och antagligen betydligt närmare än du tror. Var inte rädd för att fråga om tips.