Slipp växla och ta automat körkort

Att köra manuell bil är inte något för alla. Det finns valmöjligheter som att istället ta automat körkort. Du slipper tänka på växlar och koppling på bilen.

Det är inte helt enkelt att köra bil. Samtidigt som man kör, ska man hålla koll på så mycket i sin omgivning. För en del ställer detta till med problem. Det här med att växla kan vara en av de jobbigare sakerna. Man ska göra det i helt rätt tid, trycka ned koppling och sen dra i växelspaken, samtidigt som man håller koll på allt annat.

För den som tycker det känns för bökigt, eller börjar dra sig ur på grund av att det blir för mycket, så finns det automatkörkort. Man har valmöjligheter med vilket typ av körkort man vill ta. För en del är automat den rätta vägen att gå.

Hur funkar det med automat körkort?

Om du tar vanligt körkort, så är du fri att köra vilken bil du vill, så länge det är en bil som går inom B-körkortet. Du kan alltså köra automatbil också. Om du däremot tar ett automatkörkort så får du inte lov att köra en bil med manuella växlar. Då måste du köra bil som är automatisk.

För många räcker det alldeles utmärkt att ha automatkörkort. Många känner sig till och med tryggare med det. Det begränsar inte en jättemycket. För idag finns det väldigt många automatbilar. Ska du hyra bil exempel, så finns det nästan alltid någon som är automatare.