Tips till dig som vill lyckas med företagsflytt i Stockholm

Hemligheten bakom en lyckad företagsflytt i Stockholm ligger i förberedelserna. Se till att alla abonnemang är överförda och att alla kartonger är märkta.

Hur gör man för att det inte ska bli kaos på den nya adressen när företaget byter lokaler? Frågar du en flyttfirma med erfarenhet menar de att det allra viktigaste är att förbereda sig noggrant. Vad som händer innan flyttgubbarna väl kommer till platsen är mycket viktigare än att de utför alla lyft med kirurgisk exakthet.

En flyttfirma kan till exempel aldrig veta vad som är viktigt för just ditt företags verksamhet, och när ni kommer behöva komma åt vilka grejer på er nya adress. Se till att sätta sådant som är livsviktigt för att företaget ska kunna fungera åt sidan, så att ni kan börja jobba i samma sekund som ni kommer in i era nya lokaler.

Företagsflytt innebär en hel del pappersarbete

När det kommer till företagsflytt gäller det också att ha koll på alla uppsägningar, registreringar hos Skatteverket och liknande. Allt pappersarbete, helt enkelt, som annars gärna försvinner in i nedpackningen av krukväxter och whiteboardtavlor.

Fler än en flyttfirma har sett företagare gräva i panik i omärkta kartonger på den nya adressen. Se till att alla kartonger är märkta, och att ni organiserar ett system kring packningen av viktiga dokument. Glöm inte att involvera de medarbetare som berörs av flytten. De behöver ha koll på var just deras saker packas ned, och att inget blandas ihop.