Sund ekonomi oavsett verksamhetsområde

Att få ordning på ekonomin i företaget är en förutsättning för att det ska kännas kul att driva företag även när det kommer en svacka. Genom att se till att ha en buffert och genom att investera eventuella överskott i fonder, både kort- och långsiktigt skapar man trygghet åt sig själv och företaget. Därför har man som företagare stor nytta av att lära sig hur börshandel och fonder fungerar, även om ens kärnverksamhet inte alls handlar om ekonomi. I den här bloggen kommer vi med handfasta tips och information kring att handla på börsen, investera i fonder och bygga upp en aktieportfölj för företaget som gör att det står stadigt när det blåser. Som företagare handlar det alltid om att befinna sig både i nuet och en bit in i framtiden. Ju längre framförhållning du har, desto större chans har du att välja rätt väg för ditt företag.

Börshandel och fondinvestering för företagare

Att handla på börsen tar tid och kräver engagemang, något man inte alltid har i överflöd när man driver eget företag. Därför väljer många företag att placera pengar i fonder, som drivs av banker eller aktiemäklare. En aktiefond består av många olika värdepapper, vilket gör att riskerna sprids. Går en aktie ner i fonden går antagligen en annan upp, och dina investeringar sjunker inte i värde på samma sätt som de hade gjort om du bara investerat i en aktie.

Fonder kommer med olika risknivåer. Fonder med låg risk ger mindre avkastning, medan fonder med högre risk kan ge högre avkastning. Vilken fond du väljer att placera företagets pengar i beror på hur långsiktigt du vill göra sparandet. Tänker du långsiktigt kan det alltså vara en bra idé att investera i en fond med högre risknivå.

Marknadsföring för företagare

Marknadsföring är också en viktig del av att lyckas som företagare. Nuförtiden väljer många företagare att enbart marknadsföra sig digitalt med hjälp av SEO, riktad reklam, närvaro på sociala medier, mailutskick mm. Detta är oftast mycket effektivt, men även traditionell reklam har sina fördelar. Vi skriver om hur du som företagare kan tänka kring olika typer av reklam, hur du identifierar din målgrupp och hur du bäst når den. Reklam är en hel vetenskap och sätter du dig in hur det fungerar och lyckas skapa en bra profil utåt för ditt företag kan du öka din omsättning avsevärt.

Vi skriver om allt som berör företagande och ekonomi

Att ta kontroll över företagets ekonomi, lära sig förutse risker och hitta möjligheter är nyckeln till ett framgångsrikt liv som företagare. Vi hoppas att du på den här bloggen kommer att hitta det du behöver för att din resa mot ett sunt företagande ska bli så kort och lyckosam som möjligt. Trevlig läsning!

Ekonomisk förvaltning – inget för nybörjaren

Att ha överblick över Ekonomisk förvaltning är för många en svår uppgift. Som tur är går det att överlåta det tunga lasset till en utomstående part, som ser till att allt blir gjort korrekt.

Någon gång i maj gick det upp för den stackars mannen att han tagit sig vatten över huvudet. Posten som ansvarig för bostadsrättsföreningens ekonomi var inte populär, och tystnaden hade varit lång när frågan om vem som kunde tänka sig ta över kom upp. Mer än en person sneglade på mannen från 5B, som aldrig erbjudit sig att ta något officiellt uppdrag för föreningen. Deras blickar brände honom i ansiktet, och till sist räckte han upp en skakig hand i luften, så att resten av de närvarande kunde andas ut. Till en början hade han inte tyckt att uppgiften var så komplicerad, men när det drog ihop sig till deklarationstider gled kontrollen ur hans händer.

Ta hjälp med ekonomisk förvaltning

Det började en dag när Skatteverket ringde upp och informerade att föreningens deklaration inte var komplett. Svetten började genast tränga fram vid mannens tinningar, och han mumlade att han skulle skicka in resterande uppgifter i kommande vecka. Han hade låtsats förstå vilka dokument kvinnan i luren pratade om, men hade egentligen ingen aning om vad som behövdes. Han rotade frenetiskt i skrivbordslådor och pärmar efter något som såg officiellt och lämpligt ut, men i slutändan fick han erkänna sig besegrad. Dagen efter ringde han upp en gammal lumparkompis som jobbade med ekonomisk förvaltning, och lyckligtvis kunde denne åta sig uppdraget. Läs mer om ekonomisk på denna hemsida: ekonomiskförvaltning.nu

Det underlättar med löneoutsourcing Stockholm

Ett mindre företag har kanske inte förmåga att ha full bemanning med kontor och administration utan kanske nöjer sig med en reception, då lämnar man över till löneoutsourcing i Stockholm.

Om man vill förenkla tillvaron i ett företag så är det bra att inte ha för många anställda. Men man måste ändå sköta hela biten med bokföring, redovisning och löneutbetalningar. Kanske blir det chefen som får sitta på kvällen och göra det när allt lugnat ner sig. Fakturor, momsdeklarationer, skatteinbetalningar och löner innebär ganska mycket arbete som kan kännas tungt när man är trött. Men det går inte att skjuta upp, för då blir det en massa extra avgifter.

Förenkla tillvaron med löneoutsourcing

Glädjen över att det går bra kanske förbyts i stress över all administration. Så skall det ju inte vara och därför finns det företag som tar på sig hela den biten. Det kallas löneoutsourcing men kan betyda mer än att bara få ut lönerna. Ibland behöver man ta ett steg tillbaka och se över hur man jobbar. Kanske man är kvar i gamla rutiner där det finns smidigare lösningar.

Ett företag som ägnar sig åt löneoutsourcing kan inte bara hjälpa till så att lönerna kommer ut. De kan också se över hur rutinerna går till, kanske kan de förbättras med nya modernare system. Löneoutsourcing gör att man slipper se till att alla lönerapporteringar kommer in. Att inte stå ensam med hela bördan, få hjälp att göra prognoser och se över lönsamheten kan göra att arbetsglädjen kommer tillbaka. Läs mer om löneoutsourcing på denna sida: https://www.resulit.se/

Snygga skyltar man kommer ihåg

Det är inte mycket som överträffar en riktigt häftig och läcker, lysande reklamskylt. Särskilt om man går förbi den ofta, så glömmer man den inte. Skaffa en ny skylt till ditt eget företag.

Skyltar i Stockholm måste ha något extra för att synas i mängden. Det finns också så fina modeller av helt nya typer, som fristående pelare och mycket mer. Man blir inspirerad av att se något nytt. Glänsande, lysande material med ny design och ny teknik får oss att vilja handla. Känner du att du behöver förnya på firman, så bara ta kontakt med en tillverkare av skyltar och se allt som finns. Deras hemsida kan också ge en kick och ny inspiration.

Moderna och energisnåla skyltar

Det finns neonskyltar att köpa, men väldigt ofta är det den nya LED-tekniken man väljer, oavsett hur själva skylten är utformad. Belysningen är tänd många timmar i sträck, och led-lampor har lång hållbarhet, de blir inte så varma, och dessutom är de energisnåla. Kan det bli bättre? Har du funderat på en ny skylt kan det bli en bra affär för dig på många sätt. De seriösa skyltföretagen har alla sorters typer av skyltar du kan välja mellan, och du kan också utforma din skylt efter egna önskemål.

Alla skyltar behöver inte heller lysa. Har du en advokatbyrå eller psykologverksamhet vill du ha en lite mer diskret framtoning. Även detta kan du få professionell hjälp med att utforma, så att det blir en passande stil för din verksamhet, diskret men ändå slagkraftig.

Fixa bokföring med hjälp av proffs i Stockholm

Att hålla koll på alla ekonomiska siffror i ett företag är rörigt när man inte är van. Alla företag är skyldiga att föra bokföring så tipset är att ta hjälp av en redovisningsfirma i Stockholm.

Härligt att det går bra med firman. Arbetet rullar på, pengar kommer in och lön betlaas ut som belöning. Att känna att man hittat jobbet man gillar och längtar till är fantastiskt. Alla delar fungerar, kontakt med kunder och andra berörda parter. Frågan är hur det står till med det ekonomiska handhavandet. Hur går det med debet och kredit, bokföringen? Kanske sitter några ekonomikunskaper kvar från skolan med ”Kassa 1010”, ”Postgiro 1020”. Då är det dags att tänka om. Idag är kontoplanerna i grunden de samma, men uppdaterade med nya basplaner som gör att man får tänka om.

Anlita en redovisningsfirma som fixar bokföringen

Ett förslag är att fokusera på företaget och släpp ekonomin till en redovisningsfirma som kan det på sina fem fingrar. De arbetar dagligen med allehanda ekonomiska förehavande som hamnar inom det området. Att låta någon som är expert på bokföring ta hand om det åt firman lösgör många timmar. Dessa frigjorda timmar kan istället användas till att utveckla företagets verksamhet. Visst är det bra att ha många strängar på sin lyra och kunna mycket. Idag har man kommit på att en person som ”har många bollar i luften” lättare går in i väggen. Fokusera istället på det viktiga för firman och lej bort bokföringen. Så blir det korrekt gjort med en gång. Läs mer om bokföring på denna hemsida: bokföringstockholm.nu

God chefsrekrytering är avgörande

När man arbetar med chefsrekrytering är det viktigare än någonsin att rätt person hamnar på rätt plats, inte bara för företaget utan för alla som arbetar där och vill ha bra ledning.

Stor människokännedom och erfarenhet av olika organisationer är viktigt när man arbetar med att rekrytera chefer. Det finns många sätt att rekrytera. En del företag väljer psykologiska test med hjälp av AI och det finns de som väljer magkänsla.

En rekryterare i USA hade sin egen metod. Han bjöd ut de sökande på lunch. När de satte sig vid bordet samtalade de om allt annat än jobb. När maten sedan kom in var kandidaten avspänd och öppen. Det var då han avslöjade det rekryteraren var ute efter. Den avgörande biten var saltet. En person som saltade maten innan han ens smakade på den hade inte en chans att få jobbet.

Men det finns andra beprövade sätt att chefsrekrytera

Exempelvis går chefsrekrytering med Valegro till på mer traditionella sätt. Här har de spetsat in sig på företag inom ekonomi, finans, management och försäljning eftersom de själva har erfarenhet inom området. Men att de dessutom är hejare på hästar och golf gör väl att de har möjlighet att också se andra kvalitéer hos människor.

Att lära sig förstå och läsa av den sökande är en konst man kanske kan lära sig men det är egentligen en talang. Hur framgångsrikt man arbetar visar sig ju i hur lyckade rekryteringarna blir och om företag som letar chefer återkommer.

Transport i Stockholm är en länk till världen

Det mesta du har i din närheten har kommit dit med hjälp av transporter. Det är genom regelbundna transporter som du får möjlighet att förgylla din vardag med både lokala och globala inslag.

Du går i din lokala livsmedelsbutik i Stockholm och kryssar av det ena föremålet efter det andra på din inköpslista. Tomater, check. Mjölk, check. Köttfärs, check. Även om den kommer från Irland. Har du någon gång stannat upp och tänkt på hur det är möjligt att det kan finnas så många produkter från så många olika ställen i världen på en och samma plats? Det ser dessutom likadant ut i alla andra livsmedelsbutiker i landet, och även de flesta i hela världen. Svaret är naturligtvis tack vare transporter. Det är tack vare alla flitiga lastbilschaufförer, piloter och styrmän som varor kan transporteras över land och hav. Ända hit till Stockholm så att du kan plocka mat från hela världen.

Krävs hållbara transportlösningar

En transport i Stockholm är med andra ord som en länk ut till resten av världen. Ibland kanske bara några kilometer bort, ibland kanske hundratals mil. Det är fantastiskt hur vår planet binds ihop av transporter på det sättet. Hur vi alla är beroende av varandra. Det är förstås också en utmaning. Det gäller att människan hittar en hållbar lösning på transportberoendet så att inte planeten får lida vårt beroende. Transporter är förstås i grunden bra, men kan behöva effektiviseras så att vi kan fortsätta handla varor från andra länder även i framtiden.

Effektivisera kommunikationen genom Playipp

För att kommunicera snabbt och effektivt behövs digitala lösningar du kan lita på. Playipp ger dig allt du behöver inom ljud, bild och övrig kommunikation i digitaliseringens tecken.

Vi lever i en tid där digitala lösningar är allt. Inte bara en del eller hälften, det är allt. Du är själv ett exempel just nu. Du läser nämligen den här texten på din dator, mobiltelefon eller surfplatta. På så sätt tar du del av digital kommunikation. Du tar här och nu emot ett budskap från en avsändare som skickat iväg det på elektronisk maner. Det du just nu gör är att ta del av någonting som är spetskompetensen hos Playipp. De är experter på kommunikation digitalt. Framför allt på plattformar inom en och samma verksamhet. Platser där man snabbt och enkelt behöver kunna kommunicera med varandra utan att fördröja arbetet.

Playipp skapar digitala möjligheter

Tiderna är liksom förbi när man sprang upp och ned för trapporna på kontoret bara för att fråga sin kollega om han eller hon vill gå på lunch eller om hen har fått informationen de behövde för att starta upp det nya projektet. Du vill kunna nå din kollega med en elektronisk kommunikation på en säker plattform och få ett snabbt svar. Det går inte utan digitala lösningar, och det kommer inte bli bra utan Playipp. Du har inte tid för långsamma lösningar som inte ligger i linje med tiden. Det har ingen. Digitaliseringen är här och nu och i framtiden. Missa inte när det sker.

En arbetsbänk på hjul är mycket praktisk

Ska du göra ett jobb bredvid en tung maskin kan du lätt flytta med dig en arbetsbänk på hjul dit. Du arbetar flexibelt och slipper bära saker fram och tillbaka och byter lätt arbetsställe.

Inom industri och verkstad förekommer det ofta ganska tuff hantering. Det kan vara tunga varor och bordet måste tåla både hög belastning och kemiska medel, oljor och smuts. Man måste välja en robust arbetsbänk, och då bör man ta till lite extra när det gäller den rekommenderade maxvikten, så att man inte riskerar olyckor. Ska varor förflyttas måste man tänka lite extra på ergonomin också.

Välj arbetsbänk med tanke på ergonomin

Den som jobbar vid arbetsbänken ska ha en bra arbetsmiljö, så att man inte skadar ryggen. Det finns modeller som är höj- och sänkbara, så att både korta och långa människor kan turas om att jobba vid samma bänk. En arbetsbänk på hjul är otroligt praktisk för att man inte ska behöva lyfta saker och bära dem runt när man arbetar på flera olika platser i fabriken.

En arbetsbänk på hjul ska ha en tålig yta, så att den också är lätt att torka av och hålla ren. Man kan ofta välja tillbehör att komplettera sin arbetsbänk med, så välj en modell som passar för dina behov. Bland det viktigaste är att arbetsytan är stor nog, så att man får plats att göra alla moment som behövs och att man får plats med sina saker. Då slipper man onödiga lyft och arbetar effektivt.

Redovisningsbyrå i Stockholm gör allt mycket enklare

Vem kunde tro det skulle vara så svårt att ha eget företag. Det spelar ingen roll om det är stort eller litet. Lämna över det till en redovisningsbyrå i Stockholm som gör det enklare att ha eget.

Alla dessa måsten som måste göras. En hel to do-list, och nästan allt är pappersarbete. Var det så här det skulle bli när man hade eget företag? Det finns mycket fint och väldigt mycket roligt med det. Men detta arbetet driver en till vansinne. Siffror överallt, det ska räknas, lämnas in, och det ska vara rätt. 

Så mycket enklare att lämna över det till proffsen. För när det börjar kännas tråkigt att jobba på grund av det, då finns det inget att vänta på. Det finns fler än en bra redovisningsbyrå i Stockholm man kan vända sig till. 

Ser till att allt är rätt med hjälp av en redovisningsbyrå

Ni vet den där känslan när man har något som måste lämnas in. Det måste vara rätt för att inte något ska gå fel. Lite så är det med redovisningen. När man anlitar ett företag är det inget man behöver oroa sig över. De har full koll på alla papper. Var, när och hur de ska lämnas in. Du behöver inte oroa dig för att ha skrivit en siffra fel. Eller den ständiga undran, var det idag, eller var det imorgon? För de har koll på allt. Spara alla papper och lägg det ordningsamt, så åker du till redovisningsbyrån och lämnar in det när det behövs.

Hitta jobb med tjänsten rusta och matcha

Det är inte nyttigt att vara arbetslös för länge, och då gäller det att hitta nya metoder för att bryta mönster. Med tjänsten rusta och matcha hos Arbetsförmedlingen kan du äntligen få jobb.

Arbetslöshet kan göra vem som helst galen. Du får kämpa för att dagarna inte ska se likadana ut. Det dröjer inte länge förrän du sitter där i underkläder och ett fläckigt linne och äter nudlar direkt ur kastrullen. Det är inget lyxliv att vara arbetslös och bara komma ut ur huset när du ska gå på möten hos Arbetsförmedlingen. Men när du väl är på Arbetsförmedlingen kanske du kan ta del av den nya tjänsten rusta och matcha. Det kan mycket väl vara så att det är den metoden som bryter mönstret av arbetslöshet och gör att du hittar ett nytt jobb. Ett jobb som ger dig mening, sysselsättning och framför allt en inkomst så att du kan byta nudlarna mot mer näringsrik kost.

Tjänsten rusta och matcha gör dig förberedd

Det som är bra med “rusta och matcha” är att du får målinriktad hjälp med att få ett jobb. Istället för att sitta och söka massa meningslösa jobb som du ändå saknar behörighetskrav för så får du möjlighet att förvärva dig kunskaper som du kommer ha nytta av. Du får till exempel lära dig hur du ska göra som bäst ifrån dig på intervjuer. Du får också nya kontakter och möjlighet att göra studiebesök på arbetsplatser. Därefter matchas du med det jobb som passar dig bäst.