Att anlita ett säkerhetsföretag gör skillnad

En kamera installerad av ett professionellt säkerhetsföretag kan sätta stopp för vandalisering. Bara genom dess existens skrämmer det vandalerna på flykt.

Kristin arbetade inom den offentliga sektorn på en högre post. Ibland var hon tvungen att ta beslut som inte gillades av alla. Många skulle inte ha vågat tacka ja till hennes tjänst. Men hon hade ett riktigt pannben och var inte rädd för att få ta emot hårda kommentarer och glåpord.

Givetvis fanns det en gräns. När privatlivet och familjen blev drabbad hade det gått för långt. Det senaste hade varit att familjen varje morgon hittade sprejade glåpord på väggarna som professionella städare fick anlitas för att ta bort. Värst var att det skrämde barnen. Trött på att utsättas kontaktade hon ett säkerhetsföretag för att få hjälp.

Säkerhetsföretagets system signalerar, jag ser dig

Under ett möte som hon bokat med ett säkerhetsföretag kom de fram till att några övervakningskameror skulle monteras upp runt huset. Kanske skulle de fånga vandalerna på film. Men den stora förhoppningen var att de skulle bli skrämda av att veta att de kunde fastna på film och hamna hos polisen.

Kamerorna sattes upp och information om deras existens visades tydligt för att få rätt effekt. Kristin blev nästan besviken då allt slutade abrupt. Inte en färgprick målades på fasaden. Men efter att ha sansat sig kände hon glädje. Tänk att det inte var svårare än så. Visst kunde de dyka upp på andra platser, men hennes familj skulle hållas utanför all dramatik.

Du kan läsa mer om ett säkerhetsföretag på denna sida: https://mysec.se/