Experthjälp med er ekonomiska plan för BRF

Äger ni fastigheter? Är ni en bostadsrättsförening som behöver lite hjälp? Läs då här. Att ha en BRF kräver en del ansvar. Som att ha en ekonomisk plan för BRF innan man upplåter bostäderna.

Det är inte helt enkelt att själv fixa med allting. Är man med i en BRF-styrelse så förknippas det med ett stort ansvar. Många som är med i en styrelsen för en bostadsrättsförening har detta vid sidan av och har precis som många andra även jobb och familj. Men med styrelseuppdraget följer också ansvar. Det är som att ha ett till heltidsjobb. Som tur är behöver det inte vara så betungande, för det finns mycket bra hjälp att få idag. Oavsett om det handlar om att göra en ekonomisk plan för bostadsrättsförening, eller om att anlita någon som ser till skötseln av föreningen.

Krav på ekonomisk plan

För att få lov att upplåta bostäder i en BRF så är det lag på att man har en ekonomisk plan. Denna plan ska innehålla allt som gäller fastigheten och bostäderna. Såsom kostnader för dem månadsvis, hur stora lånen är och vad bostäderna inbringar i form av avgifter. Den planen görs bäst av de proffs som besitter kunskap om detta. En ekonomisk plan gäller tills något förändras och du behöver göra en ny. Det kan till exempel vara att ni köper mer mark, bygger ut eller liknande. Detta är såklart något ni får hjälp med av experterna. De hjälper er göra en ekonomisk plan för just er BRF.