När man behöver synas ännu mer

De flesta företag behöver lägga en hel del av sina inkomster på marknadsföring, så även ditt. Alla företag behöver stärka sin närvaro på de marknader där de har sin försäljning. Även de företag som säljer bra behöver sälja in sitt namn och bli ett namn som kunderna känner igen när de ska välja varor som företaget tillhandahåller. Så om man lägger sina pengar på marknadsföring, vilket är den bästa marknadsföring som man kan satsa pengarna på? Man vill ju nå så många som möjligt när man en gång gör reklam.

Synas med reklam på lokaltrafiken

Det traditionella sättet att göra reklam är att trycka upp några skyltar med reklam som man kan sätta upp i bussen, på tunnelbanan eller på något pendeltåg. Resenärerna har tid på sig att läsa reklamen medan de åker med pendeln, bussen eller tunnelbanan, såvida de inte bara sitter och tittar i sina mobiler, vill säga.

Synas i TV reklam

Många ser till att synas i det forum som har störst genomslagskraft, det vill säga i TV. Men den reklamen kostar också mest. Endast några minuter i TV, kostar flera 100.000-tals kronor. Det brukar betala sig i fler kunder, men det är inte alltid det går att bevisa att det är just på grund av TV-reklamen som det fungerar.

Synas på reklampelare

Många ser till att synas på reklampelare i det offentliga rummet. Det syns ju av alla som går förbi och tittar just där. De reklampelare vi ser numera är skärmar med filmer. Även här är det svårt att mäta hur många som nås av den aktuella reklamen och hur många fler kunder det ger. Överlag kan man helt enkelt säga att man finns med som en närvaro i rummet.

Synas på mässor

Den sista biten som man kan öka sin närvaro med är på mässor, där kunderna kommer specifikt för att nås av nyheter, upptäcka nya företag som de inte har känt till om tidigare. Att synas på mässor brukar vara det tryggaste sättet att satsa på marknadsföring för då vet man att man når människor som faktiskt är intresserad av det som man marknadsför.

Ska man synas på mässor gäller det samtidigt att väcka rätt sorts uppmärksamhet, man kan inte bara trycka upp broschyrer, dela ut visitkort eller göra reklam på sätt som inte går hem hos kunderna. Man måste se till att synas. Då är skärmar bästa sättet. Antingen gör man en reklamfilm som går på skärmen med relevant information, eller på en projektor som visar film och bilder på en vit duk eller en vit vägg. Behöver du hyra en projektor? Läs mer här hur du kan hyra en projekt i Stockholm på: https://www.hyraprojektorstockholm.se.