Pallställ – så hittar ni rätt

Pallställ är ett måste på ett lager och detta oavsett om man använder sig av First in, first out eller om man har ett lager som mer bygger på First in, last out: det finns pallställ för båda systemen och det finns dessutom oändligt många möjligheter vad gäller uppbyggnaden av dessa. Detta gör att man som företag också kan skräddarsy en lösning efter eget behov och utifrån hur lokalen ser ut och vad den har för unika förutsättningar. Pallställ ger helt enkelt en ökad effektivitet och därmed också, i slutändan, en ökad vinst och ett välmående företag.

Det motsatta scenariot kan i många fall spåras till en dålig planering av ett lager. Ser man en massa flaskhalsar rent logistisk och att exempelvis saker och ting tenderar att falla mellan stolarna så handlar det ofta om att man har pallställ som inte fyller de behov man har.

Det skapar utöver en ineffektiv arbetsplats också, i många fall, en direkt farlig sådan. Pallställ som exempelvis används för att bära laster som egentligen är för tunga, för högt staplade varor och gods på ett för litet pallställ och så vidare – allt detta kan leda till olyckor. Av dessa skäl så bör man ta pallställ på ett större allvar. Rätt sådana leder till en förbättring av både arbetsmiljö och resultat när man summerar året.

Skräddarsydda pallställ efter era unika behov

Det finns idag en uppsjö av pallställ att välja mellan. Som företag är detta både positivt och negativt. Det positiva ligger i att man kan hitta bra priser och få pallställ billigare genom att jämföra. Det negativa handlar om att man kan ha svårt att välja rätt modell och sort. Vi skulle rekommendera att man söker en leverantör och tillverkare som har kapacitet att skräddarsy lösningar utifrån de egna behoven och utifrån hur lagret är uppbyggt – eller hur man vill att det ska se ut.

I många fall kan man ta hjälp redan vid planeringen och där tillverkaren besöker er verksamhet och ser över mått, hur ni arbetar samt vilka vikter ni normalt hanterar. Detta leder till en lösning som optimeras för just er och era behov. Ett enkelt sätt att skapa ett bättre flöde, helt enkelt.